header banner
Default

De eigenaar van de geheimzinnige bitcoin-wallet van $3 miljard is onthuld


Onthuld: de eigenaar van de mysterieuze $3 miljard bitcoin wallet

Foto: Shutterstock/ Andrey_Popov

Deze week wierp een mysterieuze bitcoin (BTC) wallet de schijnwerpers op zich nadat het in 3,5 maand een gigantische hoeveelheid van maar liefst 118.300 BTC bij elkaar verzamelde. Met dit enorme vermogen is de wallet in kwestie zelfs de nummer 3 wat betreft de grootste wallets uit het ecosysteem. Inmiddels is tot op zekere hoogte bekend wie er zich schuilhoudt achter dit adres.

Man verliest controle over sex-toy, hacker eist bitcoin Bitcoin nieuws 25/08/2023

Bitcoin mysterie ontrafeld

VIDEO: New Software to find lost crypto wallet🧑🏼‍💻 #btc #crypto #eth #ftx #money #motivation #usdt #ltc
CyberSoft

Op 8 mei ontving het adres een allereerste transactie van 0,25 BTC. Hierna liep het storm en vloog de wallet in razend tempo de top 3 van grootste wallets binnen. Deze week verspreidde het nieuws zich en als gevolg werd er volop gespeculeerd over wie de enorme stapel in bezit heeft.

Sommigen gingen ervanuit dat het behoort tot een cryptobeurs, maar er werden ook theorieën gedeeld dat de wallet mogelijk zou toebehoren tot BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Op 15 juni diende de financiële reus een aanvraag in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor BTC.

De gedachte hierachter is dat BlackRock nu alvast zou kunnen anticiperen op een mogelijk groen licht van de financiële waakhond.

Volgens gegevens van het blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence lijkt Robinhood, het populaire Amerikaanse investeringsplatform, eigenaar te zijn van de mysterieuze wallet. Dit heeft te maken met het feit dat deze op het platform is getagd als ‘Robinhood Jump Trading Custody’.

Andere BTC beurs de eigenaar?

VIDEO: Does a hardware wallet actually protect you? 🤔 #shorts #hardwarewallet #trezor #bitcoinwallet
VirtualBacon

Er zijn daarnaast ook enkele aanwijzingen die suggereren dat Gemini, een in de Verenigde Staten gevestigde crypto exchange, iets te maken heeft met de reusachtige wallet.

De bekende Chinese journalist Colin Wu meldt via Wu Blockchain op X, voorheen bekend als Twitter, dat Gemini verantwoordelijk is voor een deel van de instroom richting de bitcoin wallet.

Gemini has transferred bitcoins to the new address bc1q….59v2 in the past 3 months. It currently holds 118,000 bitcoins, or about 3.08 billion U.S. dollars. It is currently the third largest bitcoin holder. The first and second largest Bitcoin addresses are Binance Cold Wallet…

— Wu Blockchain (@WuBlockchain) August 22, 2023

Het feit dat Gemini bitcoins heeft verstuurd richting de wallet met ongeveer 3,08 miljard dollar aan BTC betekent echter niet dat het meteen de eigenaar hiervan is.

Post Views: 18

Sources


Article information

Author: Alexander James

Last Updated: 1704261003

Views: 1019

Rating: 4.5 / 5 (66 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Alexander James

Birthday: 1928-05-18

Address: 67547 Sharon Flats Suite 798, Port Donna, OK 79996

Phone: +4554090415989288

Job: Network Administrator

Hobby: Astronomy, Card Games, Pottery, Hiking, Golf, Card Collecting, Gardening

Introduction: My name is Alexander James, I am a tenacious, fearless, Gifted, Colorful, proficient, honest, vivid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.