header banner
Default

De hype rond de BRC-20 heeft de kosten van Bitcoin-transacties verhoogd


Het is op dit moment heel populair om tokens te lanceren op de blockchain van Bitcoin. Dan gaat het natuurlijk over de zogenoemde BRC-20 tokens, die gebaseerd zijn op de ERC-20 tokenstandaard van Ethereum. Door de populariteit van deze nieuwe vorm van tokens op de Bitcoin blockchain schieten de transactiekosten omhoog.

Dat is goed voor de miners, maar voor de gebruikers die transacties moeten doorvoeren is het natuurlijk minder leuk.

Hoeveel kost een Bitcoin-transactie nu?

Afhankelijk van de prioriteit van een transactie betaal je nu tussen de 14 en 16,50 dollar voor een transactie op de blockchain van Bitcoin. Als je even geduld kan hebben en de transactie niet meteen doorgang hoeft te vinden, dan kun je het dus voor 14 dollar voor elkaar krijgen.

De kans is aanwezig dat de transactiekosten na de hype weer gaan liggen, maar op dit moment is het even heel duur om Bitcoin te gebruiken.

Volgens Dune Analytics is dat het gevolg van een gigantische piek in het creëren van nieuwe BRC-20 tokens. Eerder deze week werden er 450.000 nieuwe tokens per dag gelanceerd op de blockchain van Bitcoin.

BRC-20 is een experimentele nieuwe tokenstandaard, die Ordinals Inscripties gebruikt om het creëren en versturen van inwisselbare tokens op de Bitcoin blockchain mogelijk te maken. In totaal verdienden Bitcoin miners al meer dan 100 miljoen dollar aan transactiekosten voor deze speciale vorm van tokens.

Op Bitcoin gebaseerde memecoin explodeert

Dankzij de gigantische hype is er voor het eerst een memecoin op de blockchain van Bitcoin die een gigantische waarde met zich meedraagt. Het gaat om ORDI, een token die in de afgelopen zeven dagen een winst van 155,60 procent mag opschrijven. Daardoor kent het project nu een market cap van 1,07 miljard dollar.

Zoals je echter kunt zien is de waarde van de memecoin in het afgelopen uur met 15,78 procent gedaald. Wat dat betreft hebben we hier te maken met een volatiel beestje, wat het niet slim maakt om je hele spaarvermogen hier zomaar in te dumpen.

Het koersverloop van dit soort memecoins blijft namelijk extreem onvoorspelbaar. Bitcoin zelf bereikte eerder in de nacht van dinsdag op woensdag een nieuw koersrecord voor 2023 van meer dan 44.400 dollar.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Sources


Article information

Author: Benjamin Jimenez

Last Updated: 1702703522

Views: 545

Rating: 4 / 5 (86 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Benjamin Jimenez

Birthday: 2005-11-26

Address: 016 Austin Alley, Lake Patrick, GA 26414

Phone: +4889117476790658

Job: Investment Banker

Hobby: Skateboarding, Video Editing, Card Collecting, Cycling, Woodworking, Beer Brewing, Metalworking

Introduction: My name is Benjamin Jimenez, I am a strong-willed, steadfast, courageous, risk-taking, fearless, ingenious, priceless person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.